zpět na aktuality

Recept na cuketovou cmundu

Je po sezóně cuket, dýní a další zeleniny. Ti, co mají vlastní zahrádky a sklepy, mají vše bezpečně uskladněno v chladu a temnu na chladné a sychravé dny. Jestli máte ve sklepě k dispozici cukety a snažíte se o redukci hmotnosti a zdravý jídelníček, bude tento recept právě pro vás. Ale nebojte se v tomto receptu nahradit cuketu dýní, či jinou zeleninou.

Recept obsahuje kvalitní bílkoviny, vlákninu a též sacharidy. Na talíři Bomeo cuketovou cmundu položte do sekce bílkovin, částečně i sacharidů a doplňte zeleninou.

Recept na cuketovou cmundu

Ingredience: 3 hrnky nahrubo nastrouhané cukety, půl hrnku nastrouhaného tvrdého sýra, 1 hrnek jemně mleté špaldové celozrnné mouky, 1 střední cibuli nakrájenou najemno, 1 hrnek strouhané kvalitní šunky, 2 stroužky prolisovaného česneku, 4 vejce, trochu strouhanky z celozrnného pečiva, sůl, pepř a majoránka na dochucení

Postup: Všechny ingredience vložte do mísy, důkladně promíchejte a ochuťte. Pekáč si vymažte pečícím papírem a na něj rovnoměrně rozprostřete těsto. Pečte v troubě přibližně 45 minut při 180 C. Po upečení, nechte cmundu lehce vychladnout, aby sýr nebyl příliš měkký a cmunda držela pohromadě.

Cmundu můžete podávat s bramborem a zeleninovým salátem nebo jíst jenom tak samotnou. Je výtečná za každých okolností. 

Dobrou chuť.


 

Bomeo je vhodný pro všechny věkové kategorie, ženy i muže