zpět na aktuality

Recept na trochu jinou Margotku

Asi každý někdy tyčinku Margot ochutnal. Já osobně si Margotku pamatuji z dětství díky babičce, která nás zásobovala sladkostmi. Ostatně jako většina babiček svá vnoučata. Složení Margotky se však od té doby změnilo. Složení Margotky jsme již rozebrali zde.

Sladkosti typu Margot nelze doporučit s tímto složením opravdu nikomu, natož dětem. Ale co si tyčinku Margot udělat doma sami a z kvalitních surovin? Všechno lze, když se chce. Věříme, že recept, o který se s vámi teď dělíme najde svoje místo mezi vašimi oblíbenými recepty.

Tyčinku ze surovin z našeho receptu si můžete dát v rámci metodiky Bomeo k přesnídávce. Obsahuje zdravé tuky a ovoce. Přesně tak by měla přesnídávka vypadat. 

Ingredience: 50 g vlašských ořechů, 50 g lískových ořechů, 50 g strouhaného kokosu, 5 lžic kokosového oleje, 12 sušených datlí, 5 sušených švestek, 2 lžíce rumu, vanilka.

Postup: Datle a švestky dejte do malého kastrůlku, přilijte trochu vody, přiveďte k varu a nechte 5 minut povařit. Mezi tím vlašské ořechy, lískové ořechy a kokos rozmixujte najemno v mixeru. Rozmixované ořechy nasypte do misky, přidejte 5 lžic kokosového oleje, rum a špetku vanilky. Povařené sušené ovoce dejte do mixeru a přidejte jen tolik vývaru z ovoce, aby se vám rozmixovalo na jemnou kaši. Kaši přidejte ke směsi s mletými ořechy a vše důkladně promíchejte. Hotovou směs dejte na 3 hodiny do ledničky. Pokud budete chtít hotovou tyčinku pokrýt též čokoládou, jako to vidíte na fotce, před vyndáním směsi z ledničky rozpusťte 75 g 60% čokolády se 25 g másla. Následně vyndejte směs z ledničky, tvořte tyčinky a pomažte čokoládou. Hotové Margotky položte na talíř a dejte ztuhnout do ledničky. Margotky skladujte v lednici. Vydrží vám tam dlouho. Jak dlouho nevíme. U nás se vždy sní po pár dnech.

Autor: Bc. Monika Teichmanová 


 

Bomeo je vhodný pro všechny věkové kategorie, ženy i muže